Consells pràctics amb dentadura postissa

 • Oferim els millors consells per a persones amb dentadura postissa.
 • Volem que vostè visqui segur i porti una vida normal.
 • Consells pràctics per a persones amb dentadura postissa
 • Neteja de la pròtesi
 • Completa inferior
 • Remull de la pròtesi dental

dentadura postissa

El seu dentista acaba de proporcionar-li una nova dentadura postissa i encara s’està acostumant al seu nou aspecte i sensacions.

Probablement tingui moltes preguntes sobre com viure amb dentadura postissa …

 • Com he de cuidar la meva dentadura postissa?
 • Podré menjar tot el que m’agrada?
 • La gent notarà que levo dentadura postissa?

Aquests símptomes són totalment normals. De fet, la boca podria trigar fins a 30 dies a acostumar-se a la seva dentadura postissa. També podria notar que menjar és més difícil.

Moltes persones que comencen a fer servir dentadura postissa diuen que menjar aliments tous, més agradables per genives i dents, fa que l’experiència sigui més fàcil.

Suggeriments d’alimentació

 • Comenceu amb aliments tous. Alguns bons exemples són els ous, el peix i les verdures bullides. A mesura que vagi guanyant experiència i confiança, intenti menjar coses que li facin mastegar més, com filets o api.
 • Comenceu a menjar amb cura les coses que li agradin en petites quantitats i tallades en trossos petits.
 • Utilitzeu una crema adhesiva perquè la subjecció de la seva dentadura postissa sigui més ferma i poder mossegar amb més seguretat. Les cremes adhesives per a dentadures postisses també poden evitar l’accés de restes de menjar al segellar l’espai entre dentadura i genives.

DIA 2 AL 29

La boca s’està adaptant a la nova dentadura postissa. Probablement notarà que es produeix més saliva i és possible que li surti alguna nafra a la boca. Si les molèsties persisteixen vagi al seu dentista. És normal que el període d’adaptació es prolongui si li acaben d’extreure alguna dent.

Porteu posada la dentadura postissa tant de temps com sigui possible.

Després d’unes setmanes hauria de començar a acostumar-se a la sensació de tenir un objecte estrany a la boca.

És possible que noti que la dentadura postissa s’ha anat afluixant des que la hi van lliurar. No es preocupi, és normal, sobretot si li han extret alguna dent poc abans de posar-li la seva nova dentadura.

Si és la primera vegada que porta dentadura postissa és possible que es pregunti com una cosa tan bàsica com parlar resulta tan difícil i incòmode i altres preguntes com:

 • ¿Notaran meus amics que la meva veu sona diferent?
 • Per què la dentadura fa soroll quan parlo?
 • Per què em costa pronunciar les esses i les efes?

Suggeriments a l’hora de parlar

 • No us preocupeu si al principi la seva pròpia veu li sona rara. En parlar, el so arriba a les oïdes fent vibrar els ossos de la mandíbula i el crani. El fet de portar dentadura postissa canvia i augmenta el so, però això és una cosa que notarà més vostè que la resta de la gent.
 • Si li «grinyolen» les dents en parlar, intenti fer-lo més a poc a poc per evitar moviments que moguin o desplacin la dentadura postissa.
 • Premeu les dents i empassi saliva abans de parlar. Això farà que la dentadura postissa es col·loqui en una posició adequada que l’ajudarà a parlar amb més claredat. Per evitar que la dentadura postissa llisqui en parlar, li recomanem usar algunes de les cremes adhesives per a dentadures postisses que hi ha al mercat.
 • Per practicar, llegiu en veu alta portant posada la dentadura postissa.
 • Això ajudarà a que s’acostumi a pronunciar paraules i sons comuns i al fet que sàpiga a quina velocitat ha de parlar per reduir els desafiaments que li pugui crear la seva dentadura postissa.

CURA CONSTANT

3 MESOS

En aquest moment ja hauria de sentir-se còmode amb la seva dentadura postissa.

La forma de la boca canvia al llarg de tota la vida, de manera que podria notar que la seva dentadura postissa no s’adapta tan bé com desitjaria.

Vagi al dentista amb regularitat per assegurar la millor subjecció.

TOTS ELS ANYS

La cura de la dentadura postissa i una bona higiene bucal són importants per mantenir una boca sana i que la seva dentadura postissa duri molts anys.

Vagi al dentista amb regularitat. Com la boca canvia constantment, pot haver molts factors, com la pèrdua de la seva os i la retracció de les genives, que poden afectar la subjecció de la seva dentadura postissa.

Si nota algun canvi en l’adaptació de la dentadura postissa a la boca, acudeixi al dentista perquè la hi ajust.

Adaptació de les dentadures postisses

La majoria de les dentadures postisses superiors s’adapten bé perquè es «enganxen» al paladar.

És possible que les dentadures postisses inferiors es moguin més perquè hi ha menys «enganxi» o succió.

Proveu una crema adhesiva per millorar la subjecció i l’estabilitat de la seva dentadura postissa.

EXTRACCIÓ DE LES dentadures postisses

Com les dentadures postisses són fràgils, sempre és millor extreure-amb cura.

 • Esbandeixi la boca amb aigua tèbia o amb una esbandida bucal, millor si no conté alcohol. Ompliu el lavabo amb aigua tèbia per evitar que la dentadura es roma en cas de caure.
 • Per extreure la dentadura postissa superior, poseu el dit polze sobre la part posterior de les dents incisives i premeu cap amunt i cap a fora en direcció al nas. Per extreure la dentadura postissa inferior, tiri suaument d’ella movent lleugerament cap a banda i banda.
 • Assegureu-vos de mantenir la dentadura postissa humida quan no la porti posada. Introduïu sempre en una solució líquida de neteja de dentadures postisses o en aigua. No introdueixi mai la dentadura postissa en aigua calenta, ja que es podria deformar.

COM CUIDAR LES dentadures postisses

Un bon cura de la seva dentadura postissa ajudarà a assegurar que el seu aspecte i comportament sigui l’ideal.

Tenir cura bé la dentadura postissa és una responsabilitat. No obstant això, una vegada que s’hagi acostumat, els nostres senzills consells formaran part de la seva rutina diària per cuidar la dentadura postissa.

També és molt important que mantingui la boca sana i que tingui cura les dents naturals que encara tingui.

 • Si porta una dentadura postissa completa, Raspalli acuradament les genives usant aigua i un raspall suau per mantenir-les en bones condicions.
 • Si porta dentadures postisses parcials, renti les dents que li queden amb un raspall suau i pasta dentífrica.
 • Raspallat de la pròtesi: Raspalli la dentadura postissa usant un raspall suau de niló per a dentadures postisses posant cura en eliminar tots els residus.
 • Remull de la pròtesi: Dissolgui un netejador adequat en un got d’aigua i introdueixi la dentadura postissa tant de temps com recomani el fabricant. La utilització d’un netejador té els avantatges de proporcionar una neteja profunda, elimina les taques i elimina els bacteris que causen el mal alè i la inflamació de les genives.
 • Esbandida de la pròtesi: Esbandida les dentadures postisses sota l’aixeta amb aigua freda i assequi amb cura.

BENEFICIS DE LES CREMES ADHESIVES

Tot i que la dentadura postissa tingui una bona subjecció, és normal que es mogui una mica en fer coses tan corrents com menjar o parlar.

Podria notar una sensació estranya i fins i tot que se li s’inflamin les genives. Una crema adhesiva pot proporcionar confort i la seguretat que necessita per poder seguir amb la seva vida normal.

Les cremes adhesives per a dentadures postisses estan dissenyades per:

 • Augmentar la subjecció de les dentadures postisses i permetre que mengi el que més li agradi.
 • Reduir el moviment de les dentadures postisses i esmorteir les genives, fent que li sigui més còmode portar-les posades.
 • Proporcionar un segellat total al llarg de les vores de la dentadura postissa, evitant que les restes de menjar quedin atrapats per sota.
 • Ajudar-lo a sentir-se segur en les relacions socials.

Com sabem que la boca segueix canviant amb el pas del temps, és important que recordi sempre que les dentadures postisses han d’adaptar-i subjectar bé. Una crema adhesiva ajudarà a augmentar la subjecció, però no és un substitut d’una dentadura postissa que s’adapti bé. Per això, consulti al seu dentista en cas que la seva dentadura postissa es vagi afluixant amb el temps.

×

Powered by WhatsApp Chat

× ¿Cómo puedo ayudarte?