TÈCNIQUES: IMPLANTS DENTALS

QUÈ SÓN ELS IMPLANTS DENTALS?

Un implant dental consisteix en la implantació d’una arrel de titani a l’interior dels ossos maxil·lars, per proporcionar un suport estable i segur, que permeti la col·locació d’una o més peces dentals. Per realitzar els implants dentals s’utilitza el titani, a causa del alt grau de tolerància del cos humà amb aquest material i unit a les seves qualitats de duresa, lleugeresa i resistència.

FINALITAT I AVANTATGES DELS IMPLANTS DENTALS

  • A l’reposar les peces dentals s’obtenen diversos avantatges, des funcionalitats fins estètiques.
  • Es prescindeix de l’ús de pròtesis dentals mòbils, més incòmodes i menys eficaços.
  • Es recupera la capacitat de mastegar amb eficàcia.
  • Permet reposar peces danyades sense perjudicar les dents sanes.
  • S’aconsegueix que la dent tingui un aspecte més natural.
  • S’evita el procés de reabsorció òssia que dóna lloc a l’efecte «boca de vell».

TRACTAMENT I TÈCNIQUES

ESTUDI I PLANIFICACIÓ DE L’IMPLANT

El primer que es realitza és un estudi detallat de la situació i possibilitats de tractament que té el pacient, per a això es porta a terme una anàlisi completa de la boca i de la salut general del pacient.

TÈCNIQUES ACTUALS D’IMPLANTACIÓ

  1. Implants de càrrega immediata.

Hi ha la possibilitat de realitzar l’exodòncia, la col·locació dels implants i de les peces noves en menys de 3 hores. A més, mitjançant microcirurgia guiada per ordinador, s’aconsegueix col·locar els implants i les pròtesis sense necessitat d’obrir la geniva.

  1. Implants de càrrega diferida.

És possible que no es pugui realitzar un implant de càrrega immediata a causa de problemes amb l’os. En aquest cas, es porta a terme una microcirurgia per realitzar l’implant, una vegada que aquest s’ha unit a l’os, entre dos i tres mesos, es col·loca la pròtesi dental definitiva.

  1. Microcirurgia reparadora de l’os.

En cas que la quantitat d’os sigui insuficient per realitzar l’implant, es realitza empelts ossis o tècniques de osteodistracció per aconseguir recuperar l’os perdut.

  1. Implants zigomàtics.

Si recuperar la massa òssia del maxil·lar superior porta molt de temps, es pot col·locar els implants, de forma immediata, en l’os zigomàtic.

Els implants dentals es realitzen amb anestèsia dental a la clínica, sense necessitat d’ingrés hospitalari, i no són dolorosos. El postoperatori és senzill i no sol produir complicacions.

MANTENIMENT DELS IMPLANTS DENTALS

Si volem evitar problemes durant i després del tractament, és fonamental una correcta higiene bucal i les visites periòdiques a l’especialista.

Recordeu que una boca sana obre les portes del món.

×

Powered by WhatsApp Chat

× ¿Cómo puedo ayudarte?