Pròtesis fixes o removibles

PRÒTESI FIXA

Són elements protètics que serveixen per protegir peces tractades o substituir les que s’han perdut a la boca.

Aquestes pròtesis estan fixades a les dents mitjançant uns ciments especials, també poden anar fixats sobre implants dentals ja siguin roscades o cimentades, no requerint major cura que el que li indiqui el seu dentista per conservar-les en perfecte estat, amb una meticulosa higiene dental.

Cada vegada més pacients, prefereixen substituir els seus ponts o fundes de metalporcelana per pròtesis de zirconi.

Aquest material, totalment biocompatible amb les genives, és blanc i translúcid pel que podem crear una pròtesi d’un color més natural.

Perquè els seus dents llueixin perfectes durant més temps evitant el antiestètic vora gris que treu el cap en els ponts o fundes quan la geniva es retreu, per això a Clínica Dental Icària us recomanem aquest material.

PRÒTESI REMOVIBLES

Són elements protètics que serveixen per reposar peces perdudes a la boca.

Aquestes pròtesis són removibles (treure i posar), subjectant-se a les dents que encara queden a la boca mitjançant ganxos o mitjançant ancoratges si van subjectes a implants, si hi ha absència total de dents les pròtesis van suportades sobre la geniva del pacient.

La higiene bucal s’adequarà al tipus de pròtesi i serà el seu dentista el que li indiqui la millor manera de realitzar-la.

Aquest tipus de pròtesi permeten reposar peces dentals que s’han perdut. La seva característica principal és que es poden treure i posar, se subjecten de les dents que encara queden a la boca per mitjà de ganxos, també a través d’ancoratges si estan subjectes a implants. Algunes es suporten sobre la geniva quan hi ha absència total de dents.

L’èxit d’una pròtesi removible rau no només en el tipus que es triï, sinó també en la cura i higiene que tingui el pacient sobre la mateixa.